Općina Kapela › vijesti › obnovljen-toranj-zhupne-crkve-sv.-marije-magdalene-u-kapeli
Zvonik u Kapeli

Obnovljen toranj župne crkve Sv. Marije Magdalene u Kapeli

Ispiši
Zvonik crkve u Kapeli Zvonik crkve u Kapeli Zvonik crkve u Kapeli Zvonik crkve u Kapeli Zvonik crkve u Kapeli Zvonik crkve u Kapeli

Misno slavlje bilo je služeno povodom izgradnje i blagoslova zvonika župne crkve

Svetom misom koju je predvodio Bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak u prepunoj župnoj crkvi u Kapeli u srijedu je održano misno slavlje i posvećenje novog zvonika. Misi je nazočio i Damir Bajs, bjelovarski župan sa suradnicima, te drugi poznati Bjelovarčani i stanovnici županije.

Crkveni toranj stradao je u potresu prije više desetljeća, a premda se i ranije pokušavalo obnoviti ga, svi su napori ostali uzaludni. Vizuru Kapele činio je krnji crkveni toranj koji je podsjećao na nekakvu kulu. Velikim naporom novog župnika vlč. Mireka Hrvojića u posljednjih nekoliko godina, uz potporu Bjelovarsko-križevačke biskupije, Bjelovarsko-bilogorske županije, Ministarstva kulture RH, Općine Kapela i uz učešće mještana i brojnih donatora toranj je obnovljen na zadovoljstvo svih te je vidljiv iz velike udaljenosti i sa prilaznih cesta kod dolaska u Kapelu.

Crkva je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a mještani su stajali i pred vratima. Na parkiralištima gotovo da i nije bilo mjesta. Nova vizura ovog malog mjesta i središta Općine Kapela sigurno će učiniti ponosnima mještane koji su već bili umorni od objašnjavanja što se dogodilo sa njihovom crkvom i kada.