Općina Kapela › vijesti › odrzhana-skupshtina-udruge-bilogorska-sela-opine-kapela
Udruga Bilogorska sela

Održana skupština Udruge Bilogorska sela Općine Kapela

Ispiši
Krešo Jelavić Vedran Babić Danijel Kovačec, načelnik Općine Kapela Skupština Udruge Bilogorska sela Skupština Udruge Bilogorska sela Skupština Udruge Bilogorska sela Skupština Udruge Bilogorska sela Skupština Udruge Bilogorska sela Skupština Udruge Bilogorska sela Skupština Udruge Bilogorska sela Skupština Udruge Bilogorska sela Skupština Udruge Bilogorska sela Skupština Udruge Bilogorska sela

U petak, 31. siječnja 2014. godine u Vatrogasnom domu u Općini Kapela Udruga Bilogorska sela održala je svoju prvu godišnju i izbornu skupštinu.

Udruga je osnovana prošle godine u mjestu Babotok i broji oko stotinjak članova. Nakon predstavljanja dnevnog reda od 14 točaka, svaka točka se posebno obrađivala, a mogli su se čuti i izvještaji blagajnika kao i izvještaji o radu Udruge u 2013. godini.

Udruga Bilogorska sela Općine Kapela bila je veoma aktivna prošle godine. Održala su se razna predavanja o poljoprivredi, legalizaciji objekata, a organizirane su bile i večeri druženja te uređivanja mjesta u Općini. Udruga je bila vrlo aktivna za vrijeme lokalnih izbora održanih u 2013. godini. Za razliku od drugih udruga ova Udruga se okuplja jednom mjesečno kako bi se uvijek iz prve ruke doznale novosti na području Općine.

Nakon godinu dana Udruga Bilogorska sela Općine Kapela jednoglasno je izabrala novog predsjednika Krešu Jelavića, počasnog člana Općine Kapela.

Novi predsjednik se zahvalio svima istaknuvši: - Čast mi je biti predsjednik ove Udruge!

Osim članova Udruge i njezinih simpatizera gost skupštine bio je i saborski zastupnik Vedran Babić koji je naglasio da nijedna općina nema takvog načelnika kao Općina Kapela, nadodavši da je to jedan od najaktivnijih načelnika koji puno radi za dobrobit svoje Općine. Na skupštini je prisustvovao i gospodin Siniša Širac, također počasni građanin Općine Kapela.

Nakon skupštine organizirana je večer za druženje. Tradicionalna jela ovoga kraja, od slanih do slatkih delicija. Za sve su se to pobrinuli članovi Udruge Bilogorska sela i Udruga žena Babotok. Uz dobru hranu i odličnu glazbu poznate grupe Stare staze veselilo se do jutarnjih sati.