Općina Kapela › vijesti › u-babotoku-odrzhane-dvije-redovne-godishnje-skupshtine
Skupština DVD Kapela

U Babotoku održane dvije redovne godišnje skupštine

Ispiši
Skupština Skupština Skupština Skupština Skupština Skupština Skupština

U Vatrogasnom domu Babotoka početkom veljače održane su dvije redovne godišnje skupštine. Svoju 54. godišnju skupštinu održala je Udruga Napredna žena Babotok, na kojoj su bile prisutne sve članice Udruge te vijećnik Općine Kapela Niko Belec.

Razgovaralo se o aktivnostima koje su provedene u 2015. godini, a bilo ih je poprilično, od brojnih akcija do organiziranja važnih događaja. Jedna od vrijednih akcija bila je posjeta Domu umirovljenika u Bjelovaru. Članice su zaključile da će svoje aktivnosti nastaviti i u 2016. godini.

Drugu, 64. redovnu godišnju skupštinu održao je DVD Babotok. Na skupštini su nazočili načelnik Općine Kapela Danijel Kovačec, predstavnici DVD društva iz susjednih mjesta te članovi DVD-a Općine Virje s kojom imaju dobru suradnju. Nakon vatrogasne himne predsjednik DVD-a Niko Belec izvijestio je o radu DVD-a u 2015. godini, a više o aktivnostima govorio je Mladen Veličan koji je rekao da je DVD Babotok proveo nekoliko aktivnosti - od općinskog natjecanja, raznih akcija kao što je uređenje okoliša do druženja s članovima drugih DVD-a. Od važnih akcija istaknuo je gašenje požara u suradnji s DVD-om općine Kapela.

Na skupštini se razgovaralo o financijama, ali i opremi koja je potrebna DVD-u Babotok. Tako su članovi DVD-a naveli da im je potrebno 100 metara vatrogasnih cijevi i na njihovu sreću želje su im odmah ispunjene. Načelnik, Danijel Kovačec donirao je 30 metara cijevi, a predsjednik DVD-a iz Donjih Zdjelica obećao je ostatak koji nedostaje.

Osim ovih lijepih donacija, predsjednik DVD-a Virja najavio je nastavak dobre suradnje, a to je školovanje članova DVD-a u njihovoj općini, odnosno u njihovoj županiji.

Na skupštini su članovi DVD-a obaviješteni da prema novom Zakonu mogu organizirati druženje i zabavu četiri puta godišnje.

Nakon važnih tema, skupština je završena, a onda je uslijedilo druženje uz dobru hranu i još bolju glazbu. Sviralo se i plesalo uz Stare staze do jutarnjih sati.

Predstavnici DVD-a Babotok ovim putem se zahvaljuju donatorima za sve lijepe i vrijedne donacije, a jedna od njih je i zastava Europske unije.